25-01-2018. Σεμινάριο Cyber Safety

Σύμφωνα με το Νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων.

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δηλώστε συμμετοχή!

 

Βασικός στόχος του είναι η ενημέρωση των εργαζομένων της επιχείρησης για τις σοβαρές και διαρκείς απειλές για την εμπιστευτικότητα, τη διαθεσιμότητα και την ακεραιότητα των προσωπικών δεδομένων που διατηρεί και επεξεργάζεται η επιχείρηση – καθώς και για τους τρόπους πρόληψης αυτών.

Που απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε στέλεχος της επιχείρησης, υψηλόβαθμο ή χαμηλόβαθμο, που χρησιμοποιεί, στο πλαίσιο της καθημερινής του εργασίας πληροφοριακά συστήματα (σταθερό υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, έξυπνο κινητό τηλέφωνο ή ταμπλέτα) ή δίκτυα (εσωτερικά εταιρικά δίκτυα, διαδίκτυο), στα οποία βασίζονται δραστηριότητες αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για εργαζόμενους σε τμήματα IT, καθώς αυτοί με τη σειρά τους, αφού ενημερωθούν για νομικής φύσεως ζητήματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για υφιστάμενες απειλές και πρακτικές λύσεις προστασίας, θα κληθούν να προσαρμόσουν λύσεις στις ανάγκες της επιχείρησης.

Σκοπός Σεμιναρίου:

Σκοπός του παρόντος προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των στελεχών της επιχείρησης για το σύνολο των ψηφιακών απειλών με τις οποίες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι ως “μέσοι” χρήστες και που μπορούν να οδηγήσουν σε διαγραφή, καταστροφή, αλλοίωση ή απόκρυψη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ενός εταιρικού συστήματος πληροφοριών. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τρόποι πρόληψης στην πράξη, ήτοι τεχνικές, ρυθμίσεις, υπηρεσίες και εργαλεία, που οφείλει να εφαρμόσει κάθε στέλεχος (χρήστης ηλεκτρονικού υπολογιστή, έξυπνου κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτας), για να μη λειτουργήσει τελικά ως “δούρειος ίππος” που θα εκμεταλλευτούν οι ψηφιακοί εισβολείς που επιδιώκουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και εταιρικές πληροφορίες. Τα παραπάνω μέτρα πρόληψης και προστασίας προβλέπονται, εξάλλου, άμεσα και έμμεσα στην εθνική και ενωσιακή νομοθεσία που σχετίζεται με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, για την οποία επίσης θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες.

Εισηγητής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Εμπειρογνώμονας – ειδικός ερευνητής κυβερνοεγκλημάτων.

Στέλεχος – Εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Εσωτερικών με πολυετή εμπειρία στην πρόληψη, διερεύνηση και αντιμετώπιση εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.